KORACI BG NY, самостална изложба фотографија Дине Радоман Царановић

У уторак 5. фебруара у 19 сати, у галерији Божидарац на Врачару, биће отворена самостална изложба Дине Радоман Царановић, која је део изложбено - галеријског програма Центра за ликовно образовање - Шуматовачка.

Серијом фотографија насталих у урбаним амбијентима Њујорка и Београда, Дина Радоман испитује могућност вишедимензионалне перцепције. Шетајући градовима које познаје и воли, бележи фотоапаратом њихове одразе и преламања, открива нове изгледе, проналази значења и односе.

Изложба је наставак трагања које је Дина започела докторским радом,, Отварање унутрашњег простора” и радом на представи,, За сада нигде” где је била редитељка и ауторка сценографије (Југословенско драмско позориште, 2009), којим истражује релацију између физичког и менталног простора.

Излагала је на више колективних изложби међу којима је и Међународна изложба женских аутора,, Свет и ја” 2006. Године, где је добила трећу награду.

Дина Радоман Царановић је рођена 1977. Године у Београду. Докторирала је на уметничким интердисциплинарним студијама из области сценског дизајна 2011. Године на Универзитету уметности у Београду. Дипломирала је на Правном факултету Универзитета у Београду 2005. Године. Ради као редитељ, сценски дизајнер и фотограф. Доцент је на Катедри за драмску уметност на Новој академији уметности у Београду.