1. март у 19.00 - Изложба и промоција новог броја СТРИП МАГАЗИНА ПРИЈАТЕЉИ у Галерији Степениште, Шуматовачка 122

 

С трип читачи/це, љубитељи и колекционари,


У петак, 1. марта са почетком од 19 часова, у Галерији Степениште (Шуматовачка - Центар за ликовно образовање),  биће отворена изложба и промоција новог броја СТРИП МАГАЗИНА ПРИЈАТЕЉИ. 

Креативни тим стрип магазина чине Марко Тодосијевић - Мрвакс, Владимир Петковић - Влапети и Тихомир Костић - Ковенант.

Велико нам је задовољство што можемо да Вам представимо резултате стваралаштва стрип ентузијаста окупљених у оквиру стрип Шлиц радионице – групе која је прерасла у нешто ново, занимљиво и лепо као што је Чај Чи-ница – амбијентално уточиште љубитеља стрипа и стрип стваралаца.

Чај Чи ( читаоница, чајџиница, радионица) у склопу ШЛИЦ стрип радионице у Шуматовачкој је Ваша добродошлица демаргинализацији стрип културе.

Шлиц стрип секцију чине аутори и ауторке који се баве алтернативним и експерименталним стрипом и илустрацијама, писањем кратких прича и прављењем треш и анимираних филмова од 2000. године. Шлиц радионица практикује отворен и интерактивни рад чији је циљ да подстакне младе у бављењу алтернативним уметностима.

Поред креативног рада, стрип секција се бави одабиром радова и објављивањем издања међу којима је најзначајнији стрип часопис Шлиц ауторски, колективни стрип фанзини као и тематска издања. Стрип часопис Шлиц замишљен је као издање у коме поред младих и неафирмисаних аутора и ауторки, којима се пружа полазна основа и мотивација за рад на стрипу, објављују и  афирмисани.


КРЕАТИВНИ ТИМ СТРИП МАГАЗИНА ПРИЈАТЕЉИ

МАРКО ТОДОСИЈЕВИЋ МРВАКС

Рођен у Београду 1980. године, где живи и ради, бавећи се цртањем стрипова, илустрација и графичким дизајном. Члан је радионице стриповаЂорђе Лобачев и Schlitz Comics. Препознатљив као покретач хумористичког стрип серијала Пријатељи (фанзин, Schlitz Comics) и аутор прва четири броја у периоду 2006-2009. године. Две године касније у сарадњи са Влапетом и Ковенантом покреће нов серијал Пријатеља.

ВЛАДИМИР ПЕТКОВИЋ ВЛАПЕТ 

Рођен у Београду 1982. године, где живи и ради. У периоду 2001-2006. године, илустровао је три књиге. Од 2006 до 2010. године радио је као рецензенти новинар у оквиру часописа Metal Sound (касније веб фанзина). Од 2009. године, радио је као стални илустратор у оквиру британског SF/ХОРОР часописа Morpheus Tales. Од јуна 2011. године почиње сарадњу са Мрваксом на Пријатељима, у оквиру којих пише сценарије, црта илустрације и стрип епизоде, а и аутор је одређног броја ликова, који су настали кад је ушао у тим Пријатеља.

TИХОМИР КОСТИЋ КОВЕНАНТ

 Рођен 1981. године, у Копривници. Након завршених студија, преселио се у Београд, где живи и ради, jедно време као дописни новинар и илустратор, a у оквиру стрип серијала Пријатељи, у којем је од јануара 2012. године, као сценариста и иилустратор.

 

ПРИЈАТЕЉИ на интернету:

http://www.facebook.com/prijatelji.official

http://prijatelji-official.blogspot.com/

http://prijatelji-fficial.webs.com/

https://twitter.com/prijateljitwitt

http://www.youtube.com/user/prijateljiofficial

E-mail: prijatelji.official@gmail.com

 


Више о можетеПријатељима прочитати на http://sr.wikipedia.org/sr/Пријатељи_(стрип)