ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА РАДОВА ДЕЧИЈЕ РАДИОНИЦЕ – ШУМАТОВАЧКА

Дечије радионице Шуматовачке, које воде Асја Васиљев и Марија Васиљев, обухватају два програма намењена различитим узрастима: Шарени табани (намењен деци од 3 до 6 година) и БауШумова радионица (за узраст од 6 до 12 година).
'Креативне радионице Шуматовачке су покренуте у јесен 2010. године, као озбиљна чаролија која припада сваком детету. Уметност нуди највреднију и најдивнију прилику за изражавање имагинације, фантазије, емоција и креативности. Потреба за стварањем универзалне је природе. Током детињства ова потреба је веома јака и креативни дух у сваком детету мора се охрабрити уколико његова слободна експресија треба да живи.'
(мр Весна Богуновић, директорка)
Оно што је рад малишана чинило посебно инспиративним јесте чињеница да се радионице одвијају у аутентичном простору уметничких атељеа – сликарском и вајарском, где се већ  шест деценија уметници припремају за уписе на уметничке академије.
На изложби су приказани радови у различитим уметничким техникама, и то свим оним које су примерене за узраст полазника радионице: асамблажи, рељефи у глини, колажи, цртежи, фигуре од дрвета и папира, украсни магнети, кутије за накит и слично.

Дечије радионице Шуматовачке учествовале су до сада у неколико значајних манифестација: Миксер фестивал, мај 2011; БИНА, мај 2011; добротворна аукција за помоћ НУРДОР-у, децембар 2010.

Изложба ће бити отворена до 29. јуна.