Изложба This is me. HELLO show me who you are!

Изложба друге генерације полазника/ца Сценског и савременог костима. Води: Драгана Лађевац Бркић

Изложба This is me. HELLO show me who you are! Изложба This is me. HELLO show me who you are!

 

Центар за ликовно образовање Шуматовачка већ шест деценија успешно припрема полазнике за све уметничке школе и академије. Програм припреме Сценског и савременог костима, другу годину заредом успешно води Драгана Лађевац-Бркић, дипломирана костимографкиња и дизајнерка бренда Hooding Streetwear – колекције за бебе. 


Драгана Лађевац-Бркић каже:

Свака генерација је посебан подухват. На крају некако заједнички прерастемо тај однос професор-ученик и постанемо тим. Најбитније је што радим са људима који су спремни да се боре за своје снове, индивидуално потпуно различити, посвећени и вредни, талентовани и инспиративни за рад. Поред напорног програма увек је било места за причу, кафу, конкурсе, али и награде.

На изложби су приказани радови групе полазника који су настали у оквиру различитих програмских задатака а самим тим и у различитим медијима. 

Транспоновање као један од задатака у оквиру наставног програма свако је протумачио по сопственом виђењу, где су се полазници сусрели са концептом као кључним сегментом стваралачког процеса. Резултат је сторителинг/storytelling као рефлексија њиховог карактера, игра значења, представљен транспоновањем једног појма у други, без строгог везивања за костим као медиј. 

Ауторке/и - изалагачи: Весна Славнић, Милица Николић, Невена Кривокапић, Маја Филиповић, Велимирка Дамјановић, Теодора Илић и Никола Пандуров.

Изложба ће бити отворена до 10. јула.

Плакат за изложбу This is me. HELLO show me who you are!а