ШАРЕНИ ТАБАНИ И БАУШУМОВА ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА ДЕЧИЈИХ РАДОВА 2011/2012.

РАДИОНИЦЕ: ШАРЕНИ ТАБАНИ И БАУШУМОВА, ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА ДЕЧИЈИХ РАДОВА 2011/2012. ШАРЕНИ ТАБАНИ И БАУШУМОВА ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА ДЕЧИЈИХ РАДОВА 2011/2012.

Свечано отварање: четвртак, 5. јун 2012. године у 19 сати

Центар за ликовно образовање – Шуматовачка, организује већ другу годину  Годишњу изложбу радова најмлађих полазника креативно-образовних радионица: Шарени табани и БауШумова, које воде Асја Васиљев, дипломирана вајарка, ауторка дечијих сликовница и Марија Васиљев, сликарка.

У оквиру ових радионица малишанима се пружа могућност да се, поред класичних ликовних техника (цртање, вајање, сликање), опробају и експериментишу у колажу, одливању у гипсу, папир маше техници...да развијају своје моторичке и креативне способности и уђу у чаробан свет уметности од најмлађих дана. Материјали који нас окружују и значај рециклаже у креативном раду једна су од значајних тема радионица.

О начину рада Шарених табана и БауШумове, Асја Васиљев каже:

...експериментишемо у неограниченом броју комбинација. Радимо са сваким дететом понаособ. Сваком детету посветимо пажњу потребну да осетимо у каквом је расположењу датог тренутка и трудимо се да га испратимо. Ослушкујемо потребе и жеље сваког детета да се опроба у било којој техници, као и да изрази своју идеју и садржај. Подржавамо их у томе да прате сами себе, подстичемо индивидуалност њиховог израза и истраживање у сваком облику, а професионални амбијент атељеа Шуматовачке у којима стварамо, доприноси развоју креативности сваког детета.

Марија Васиљев наглашава значење две кључне речи: Бау (изградња), Шум (ослушкивање) и умно сагледавање унутрашњих звукова кроз ликовни израз...људско тело је као сложени организам, извор шумова које можемо да тумачимо или најједноставније откривамо и ликовно бележимо-освешћујемо у процесу. У овој радионици не постоје финални радови (уметност је ток), само процес који се током рада даље разрађује, разграђује, анимира, провлачи и развија кроз интерактивну комуникацију са другим радионицама и курсевима Шуматовачке.

БАУШУМОВА РАДИОНИЦА је место где тинејџери, индивидуално и слободно истражују и трагају за одговорима у себи и кроз радионицу, и у другој деци, подстакнути креативним радом и подршком стручних предавача и гостију/уметника са којима размишљају и полемишу о етапама рада.

Активности радионица током 2010-12.

  • Јун 2012, Ноћ отворених атељеа;
  • Мај – јун 2012, Миксер фестивал;
  • Април 2012, изложба у јавном простору поводом добротворне акције Трка за бебе;
  • Мај 2011, Миксер фестивал,;
  • Мај 2011, БИНА; 
  • Децембар 2010, Добротворна аукција за помоћ НУРДОР-у. 

На изложби су представљени радови:

Ање Стефановић, Гале Крстић, Исидоре Мајсторовић, Ирине Пинтовић, Јане Кечкаровић, Јане Маџаревић, Катарине Цуканић, Катарине Зорко, Катарине Родин, Лене Паолети, Лоле Гаковић, Маше Мандић, Маше Марковић, Милице Росић, Мирка Марјановића, Марте Томић, Матеје Жмавца, Нађе Еминовић, Невене Илијев, Нине Ђорђевић, Павла Миливојевића, Сташе Чутурић, Сташе Дакић, Теодоре Драгојловић и Тине Прибичевић.

 

ПЛАКАТ/ РАДИОНИЦЕ:ШАРЕНИ ТАБАНИ И БАУШУМОВА,  ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА ДЕЧИЈИХ РАДОВА 2011/2012.