Радионица графике у ОШ Драган Лукић

Крајем марта и почетком априла ове године, у оквиру сарадње ОШ Драган Лукић на Новом Београду и Шуматовачке, одржане су радионице Графике које је водила МА Јелена Дамњановић, предавач уметничко-образовног програма Центра за ликовно образовање Шуматовачка.

 

На радионици су учествовали ученици свих старијих разреда, који су били подељени у неколико група. Кроз активну игру и на креативан начин, ученици суимали прилику да штампају графике на графичкој преси. На самој радионици, ученици су имали  различите радне задатаке као што су: осликавање цинканихплоча бојама, израду цртежа плочекој су након тога штампали на графичкој преси уз помоћ професорке Жаклине Крстић и Јелене Дамњанови, ауторке радионице. Тако настали отисци називају  се монотипије и немају тиражни карактер.

Ова техника пружа велики број креативних могућности у виду графичког изражавања, код свих полазника програма, а посебно младих. 

Након овог сусрета са графиком, деца су показала велико интересовање за принцип штампања на графичкој преси.

Реализацијом радионице графике у школама постиже се интерактивно умрежавање установе културе, Шуматовачке, и установа образовања, које већ извесно време негујемо кроз међусобну сарадњу. 


Албум са фотографијама одржаних радионица можете погледати овде: