Свечано отварање самосталне изложбе цртежа проф Моме Антоновића

У понедељак 20. априла 2015., у 19 часова, у Галерији општине Врачар, Његошева 77, биће отворена изложба Момчила Моме Антоновића. Цртежи новијег датума, настали су као рефлексија на садашњицу која је сагледана у лицима људи, анонимних пролазника, оштроумном и интуитивном опсервациом. Снажна ликовност, виртуозност а ипак свежина, видљиви су на сваком од чак деведесет цртежа којилико их је представљно овом изложбом.

Мома Антоновић, био је дугогодишњи професор, потом и шеф сликарског одсека, продекан и декан Факултета ликовних уметности у Београду. Као гостујући професор боравио је у Школи лепих уметности у Будимпешти, Единбуршком уметичком колеџу (Edinburgh College of Art) итд. Имао је преко сто самосталних изложби уз учешће на многобројним колетивним изложбама у земљи и иностранству. Добитник је многобројних награда и признања. Уметношчу се бави читавог живота, а од 16. године већ ради као илустратор "Ибарских новина", када пише и поезију, игра фудбал , тренира атлетику, у Краљеву, где је рођен. Чудесан је приповедач, у хороскопу је шкорпија. Живи и ради у Београду. 

Шуматовачка му овом изложбом одаје признање као уметнику и захвалност за све генерације аутора које је као професор однеговао на путу уметничког образовања, које је важан сегмент делатности ове установе културе већ 66 година уназад.