Похвала анонимусима

У понедељак, 20. априла 2015., у 19 часова, у Галерији општине Врачар, Његошева 77, отворена је изложба Момчила Моме Антоновића. Цртежи новијег датума, настали су као рефлексија на садашњицу која је сагледана у лицима људи, анонимних пролазника, оштроумном и интуитивном опсервацијом. Снажна ликовност, виртуозност, а ипак свежина, видљиви су на сваком од чак деведесет цртежа колико их је представљено овом изложбом.
Мома Антоновић био је дугогодишњи професор, потом и шеф сликарског одсека, продекан и декан Факултета ликовних уметности у Београду. Као гостујући професор боравио је у Школи лепих уметности у Будимпешти, Единбуршком уметичком колеџу (Единбургх Цоллеге оф Арт) итд.Имао је преко сто самосталних изложби уз учешће на многобројним колетивним изложбама у земљи и иностранству. Добитник је многобројних награда и признања. Уметношћу се бави читавог живота, а од 16. године већ ради као илустратор ,,Ибарских новина", када пише и поезију, игра фудбал, тренира атлетику у Краљеву, где је рођен. Чудесан је као приповедач, а у хороскопу је шкорпија. Живи и ради у Београду. 
Шуматовачка му је овом изложбом одала признање као уметнику и захвалност за све генерације аутора које је као професор однеговао на путу уметничког образовања, које је важан сегмент делатности ове установе културе већ 66 година уназад.
Ксенија Маринковић, историчарка уметности
Уредница програма Центра за ликовно образовање Шуматовачке