Радионица Илустрације и стрипа у ОШ Стари град

У уторак, 19. маја 2015., Шуматовачка је гостовала у ОШ Стари град и том приликом је одржана радионица Илустрације и стрипа, коју сваког викенда у оквиру Центра води Александар Јевтић. Радионица под насловом Музика-цртеж је трајала 2 школска часа, и том приликом су сви присутни ученици старијих разреда школе имали прилику да цртају музику. Уз Александров музички избор, пре свега инструменталних композиција из области џеза и класике, а као прави љубитељи музике и звука, деца су се могла посветити једној за њих веома забавној активности-цртању. Кроз разговор који је вођен на самом почетку радионице, а на тему шта виде кад чују одређени звук, које би боје и облика могла бити свака од мелодија, долазили су до предлога и решења како да то пренесу и на папир.

Илустрација и стрип у Шуматовачкој је креативна радионица за младе која се бави свим врстама цртања 'из главе'. Полазници се уче да цртежом оживе свет своје маште, какав год он био, и изграде сопствену симболику и стил у оквиру језика визуелних уметности.


Циљеви наших програма су упознавање са језиком ликовне и савремене уметности, развој визуелне перцепције и промишљања код деце и омладине.
Радионица је отвореног типа и одржава се сваког викенда у Шуматовачкој од 16 до 20 сати.