Вајање може бити и хоби- позив на бесплатну радионицу вајања у Шуматовачкој 27. и 28. јуна

Шуматовачка – Центар за ликовно образовање, који већ 67 година успешно подучава уметничком обликовању у различитим медијумима полазнике различитих склоности и способности, организује бесплатне часове вајања током викенда 27. и 28. јуна.

Радионице води Михаило Стошовић, дипл. вајар, и водитељ наставе вајања и цртања у Шуматовачкој.

Рад ће бити прилагођен интересовањима и структури пријављених полазника. Кроз рад на одређеном задатку – изради женског акта по моделу Милоске Венере, полазници ће се упознати са основним корацима у настанку вајарског дела, као и практичним радом у матерјалу (глина, гипс).

По завршетку радионице биће организована изложба за полазнике и њихове госте у просторијама Центра за ликовно образовање у Шуматовачкој.

 

Место: Центар за ликовно образовање, Шуматовачка 122, Београд, вајарски студио

Време: субота 27. јун 2015. од 17 до 21 сат

недеља 28. јун 2015. од 13 до 17 сати

Није неопходно претходно знање из ове области. Није потребно доносити материјал ни алат.

Број полазника је ограничен.

Пријаве слати на art@sumatovacka.rs,  са назнаком ЗА РАДИОНИЦУ ВАЈАЊА, до 25. јуна 2015.

Пријаве треба да садрже име и презиме, старост полазника, контакт телефон или адресу електронске поште. На исту адресу можете послати и упит за додатним информацијама уколико је потребно.

 

Михаило Стошовић

Рођен 1971. године у Београду. Факултет примењених уметности у Београду студирао у класи проф. Слободана Савиćа на одсеку за рестаурацију и конзервацију скулптуре од камена. 

Члан УЛУС-а, УЛУПУДС-а и члан УО УВС (Удружења вајара Србије). Учесник више групних интернационалних и домаćих изложби. Живи и ради у Београду.