ЛЕТЊА РАДИОНИЦА ГРАФИКЕ-ОД ОТИСКА ДО ШТАМПЕ

Од 17. јула у Шуматовачкој је почела да се одржава десетодневна бесплатна радионица графике под називом Од отиска до штампе. Програм је намењен младима, узраста од 15 до 19 година, и реализује се уз подршку Секретаријата за спорт и омладину, у оквиру Центра за ликовно образовање. Радионицу води Јелена Дамњановић, мастер графичарка.

 На уводним часовима радионице учесници су упознати са основним техникама графике и имали су прилике да ураде своје прве скице, које су након тога  штампали на графичкој преси у оквиру атељеа Центра. Учесницима су представљени радови неких од ранијих полазника радионице, која се, иначе, редовно током целе године одржава у оквиру уметничких програма Центра. Одабир мотива, припрема цртежа и папира за штампу, а након тога и израда првих отисака на графичкој преси јесу почетни кораци и изазови са којима су се сусрели до сада пријављени полазници радионице. Тренутно полазници припремају своје скице које ће реализовати техником линореза.

За све полазнике ове радионице Центар је обезбедио сав неопходни материјал за рад. Програм графике се реализује до 8. августа: сваког уторка, петка и недеље, у трајању од 10 до 12.15сати. Места још увек има и заинтересовани за учешће на радионици се могу пријавити и доћи. Мејл за пријаву је grafika@sumatovacka.rs.

Очекујемо вас у што већем броју.