ЗАВРШЕТАК ЛЕТЊЕ РАДИОНИЦЕ ГРАФИКЕ ‒ ОД ОТИСКА ДО ШТАМПЕ

У петак, 7. августа у Шуматовачкој је завршена бесплатна летња радионица графике, под називом Од отиска до штампе. Бесплатни програм графике, предвођен графичарком Јеленом Дамњановић, имали су прилику да похађају млади узраста од 12 до 19 година. Радионица је реализована уз подршку Секретаријата за спорт и омладину, а свим полазницима је био обезбеђен целокупан материјал од стране Центра.

Током десет часова радионице графике, у трајању од по 3 школска часа, младим полазницима предочен је део програма графике, који се током целе године редовно одражава у оквиру Центра за ликовно образовање. Учесници радионице упознали су се са графичким материјалом, прибором и три технике: монотипијом, линорезом и техником суве игле. Израда скица, прецртавање и прављење првих отисака на преси јесу само део садржајног програма графике. Учесници су се, такође, упознали са различитим врстама папира, као и процесом припреме хартије за штампу. Усмеравани стручним сугестијама Јелене Дамњановић полазници су развијали своју креативност и имали прилику да на јединствен начин проведу неколико летњих дана распуста у Шуматовачкој.  

Последњег дана радионице одржана је и свечана додела Похвала најредовнијим учесницима.

Почетком септембра у галерији Степениште биће организована изложба најуспелијих радова свих полазника летње радионице графике Од отиска до штампе.