Милорад Младеновић, Без назива [ курсор 122*], самостална изложба

Галерија Степениште, четвртак, 29. октобар 2015, у 19 часова 

У четвртак, 29. октобра, визуелни уметник и архитекта Милорад Младеновић реализоваће просторну интервенцију у галерији Степениште у Центру за ликовно образовање Шуматовачка у Београду – Без назива [ курсор 122*]. 

Средином деведесетих уметник је започео серију интервенција и/или манипулација архитектуром галерије СКЦ у Београду радећи до данас на проблемима контекста уметничког рада, статуса текста у уметности у различитим контекстима, као и проблемима визуелних комуникација.
На трагу истраживања односа уметничког рада и простора од 1999. са радом Rules ( као покретног и прилагођавајућег објекта ) Младеновић практично започиње реализацију серије радова која тематизује идеју курсора као уметничког објекта у функцији медија у перцепцији реалног изложбеног, природног или јавног простора. 
Инсталација Без назива [ курсор 122*] је један од облика те врсте рада као начина: 1. манипулације архитектонским обликом места излагања; 2. миметичког прилагођавања структури места; 3. успостављања уметничког објекта као медијатора или мембране постављене између посматрача и реалности. 
Ова методологија ће код рада Без назива [ курсор 122*] имати карактеристике амбијента створеног помоћу елемената пројектантских и грађевинских алата у архитектури. 


Милорад Младеновић (1966) рођен је у Београду. Дипломирао је и магистрирао на ФЛУ у Београду и дипломирао на Архитектонском факултету Универзитета у Београду на коме ради, сада у звању ванредног професора, од 1995. године. Активно се бави визуелним уметностима и архитектуром. Излагао на великом броју изложби из ових области у земљи и иностранству. Више пута је награђиван за свој рад.

www.miloradmladenovic.com
https://www.facebook.com/milorad.mladenovic.71
milomladenovic@gmail.com

 

Potpis ispod slike:

No title / cursor_04 / Хибридно – имагинарно / Сликарство и/или екран / О слици и сликарству у епохи медија, аутор изложбе др Мишко Шуваковић, кустос Драгомир Угрен, Музеј савремене ликовне уметности, Изложбени простор Музеја, Дунавска 37, Нови Сад, 21. новембар - 02. децембар 2006.