Традиција и модерност-у кораку с временом

Центар за ликовно образовање Шуматовачка већ дуги низ година негује креативност и ликовност полазника различитих узраста. Као установа културе која постоји више од пола века, усмерила је свој рад ка стварању и чувању пре свега уметничких и стваралачких квалитета. Поред припрема за упис на уметничке факултете и школе, у Центру се свакодневно одржавају и програми који су намењени и полазницима чија интересовањa произилазе из љубави ка уметности као једној врсти хобија.

Програми Цртање и сликање, Вајање и Графика постоје од самог оснивања  Центра за ликовно образовање 1948. године. Временом, садржај је обогаћен и програмима као што су: Мозаик, Калиграфија, дечије радионице (Баушумова и Шарени табани), Иконопис, Илустрација и стрип, Фотографија. Овакви програми, који се активно развијају у последњих неколико година, потврђују чињеницу да идемо у корак с временом и савременим тенденцијама.

16. децембра 2015.г. са почетком у 19сати, у галерији општине Врачар, биће представљени радови полазника наставе у периоду септембар 2014/ децембар 2015. Радови су резултат стручног и преданог рада уметника-предавача који савесно, озбиљно и одговорно приступају сваком полазнику појединачно. Иако је настава групног карактера, у Шуматовачкој сваки заинтересовани појединац добија свој простор и тренутак за рад. На самој изложби су изложени радови који су  резултат стварање полазника свих програма, настали у различитим техникама и фазама рада. Наш основни циљ је, као што и само име каже, неговање ликовности код појединца који жели да се опроба у том простору. И да сваког тог појединца који нам се придружи, поред стандардних техника стварања, у исто време упознамо и са новим тенденцијама и облицима рада, а све у кораку с временом.

Изложба је отворена сваког дана (од 10 до 20 часова) до 23. децембра 2015. Галерија ГО Врачар, Његошева 77.

 

Контакт особа:

Данијела Ранчић                                                                                                                 060 50 40 575                                                                                                                                                                    danijela@sumatovacka.rs                                                                                                       Стручна сарадница за програм Центра за ликовно образовање Шуматовачка