Зимски распуст у Шуматовачкој-фебруар 2016.

Позивамо Вас да се пријавите на радионице графике и калиграфије током зимског распуста у Шуматовачкој. 

Уз подршку Секретаријата за спорт и омладину, Центар за ликовно образовање  Шуматовачка је припремио бесплатне радионице како би омогућио младима, узраста од 13 до 19 година, да на занимљив начин проведу зимски распуст током фебруара. Идеја самих радионица је да се што већем броју заинтересованих полазника омогући упознавање са уметношћу калиграфије и графике у оквиру атељеа Шуматовачке.

Програм зимске радионице калиграфије под називом Лепа мисао и леп рукопис је планиран да се одржи 02. 04. и 05. фебруара у периоду од 10 до 13 сати.  Циљ радионице је подстицање слободе креативног размишљања, које може бити дочарано лепим рукописом. У времену активне дигитализације, младима се пружа прилика да пробају уз помоћ пера калиграфски испишу краћи текст, који ће уз помоћ предавача на радионици осмислити и одабрати на лицу места, према сопственом афинитету или осећају у датом тренутку. Током ова три дана активног рада, полазници ће бити упознати  са различитим техникама лепог писања путем калиграфије, облицима калиграфских слова и техникама у исписивању одабраних материјала. Учешћем на овој радионици полазницима се пружа могућност да кроз уметност негују сопствени рукопис и лични израз.

Радионица графике под насловом Шта за мене значи волети је планирана као увод и припрему за Дан заљубених, па ће радионица бити фокусирана на израду честитки. Током 09. 11. 12. и 14. фебруара, у периоду од  10 до 12.15сати, полазници радионице графике ће се упознати са неким од техника графике. Део радионице је предвиђен за теоријски увод и упознавање са појмовима графичке уметности, њеним пореклом, историји и значају. У практичном делу програма млади ће се упознати са  техником  линореза који подразумева: припремање скица,  резање  линолеумске плоче, штампање  отисака  на  графичкој  преси и сл. Финални резултат радионице ће бити честитке које полазници могу поклонити својим вољенима за Дан заљубљених.

Радионице се одржавају у Центру за ликовно образовање Шуматовачка, Шуматовачка 122 на Врачару.

Пријаве за радионице калиграфије и графике слати путем мејла grafika@sumatovacka.rs (назив радионице коју би полазник похађао; име и презиме; годиште и назив школе) или позивом на број 060 50 40 575.

Добро дошли,

Тим Центра за ликовно образовање Шуматовачка