ГРАФИЧКИ ДИЗАЈН И ДИГИТАЛНО ЛИКОВНО ОБЛИКОВАЊЕ - бесплатни јавни час

ГРАФИЧКИ ДИЗАЈН  И ДИГИТАЛНО ЛИКОВНО ОБЛИКОВАЊЕ   

Бесплатни јавни час
субота 26. март 2016.г. 15.00-17.00, Студио на спрату

Центар за ликовно образовање, Шуматовачка 122, Београд

 

У суботу, 26. марта са почетком у 15 часова, у Шуматовачкој ће бити представљен нови редовни уметничко-образовни програм ГРАФИЧКИ ДИЗАЈН И ДИГИТАЛНО ЛИКОВНО ОБЛИКОВАЊЕ.

Програм је намењен полазницима који се припремају за упис у средње и високе школе и факултете примењене уметности, дизајна и архитектуре, као и свима другима који желе да развију креативно мишљење и савладају поступке интерпретације замисли које захтевају употребу дигиталних средстава обликовања и познавање  одговарајућих програма (старост 12г. +).

 

На бесплатном јавном часу који ће у Шуматовачкој одржати Вања Додиг, дипломирани индустријски дизајнер и предавач Шуматовачке, посетиоци ће имати прилику да чују предавање о историји графичког дизајна и погледају презентацију о савременим рачунарским техникама у дизајну.

 

Полазници се могу уписати од 1. априла на тромесечне, полугодишње или годишње програме у оквиру којих ће поред теоријског и ширег креативног знања о овом облику уметничког изражавања стећи и практично знање рада у програмима Адобе фотошоп, Илустратор и Индизајн, које могу применити у складу са могућностима и потребама у свом даљем раду. Настава се одвија на  најсавременијој опреми и програмима. У току рада полазници се упознају са целим процесом дизајнирања од идеје до финалног производа. Добијаће конкретне задатке, а најуспешнија решења биће представљена на завршној изложби Шуматовачке у галерији општине Врачар. Планиране су и посете штампаријама ради стицања практичног увида у различите начине штампе. По завршеном тромесечном, шестомесечном или годишњем програму Графичког дизајна и дигиталног ликовног обликовања, полазници добијају сертификат о успешно завршеном уметничко-образовном  програму (са назнаком времена проведеном на програму).

 

Програм воде Вања Додиг, дипломирани индустријски дизајнер, и Игор Аћимовић, дизајнер и Председник дизајн секције Удружења ликовних и примењених уметника и дизајнера Србије

(УЛУПУДС).

Информације о програму можете добити слањем упита на адресу art@sumatovacka.rs.

Јавни час је бесплатан и улаз је слободан.

Ради просторног ограничења препоручујемо да пошаљете потврду доласка на адресу са назнаком art@sumatovacka.rs, ЗА БЕСПЛАТНИ ЈАВНИ ЧАС ДИЗАЈНА