ФОТОГРАФИЈЕ ИЗ КОЛЕКЦИЈЕ ШУМАТОВАЧКЕ

Центар за ликовно образовање Галерија Степениште, Шуматовачка 122, Београд 4 - 9. април 2016.

У оквиру манифестације Београдски месец фотографије, www.belgradephotomonth.org,  у Центру за ликовно образовање – Галерија Степениште, Шуматовачка 122, у понедељак 4. априла 2016. са почетком у 18 часова , биће отворена изложба фотографија из Уметничке колекције Шуматовачке.

Шуматовачка је установа културе од значаја за град Београд, која постоји већ пуних 67 година. Јединствена је по томе што обједињује у раду уметничко стваралаштво и педагогију, као и по томе што су у њој учили и радили неки од најпознатијих уметника са простора бивше Југославије.  Многи од њих  су као израз захвалности према искуству које су понели из Шуматовачке, даривали дело поклон збирци која је основана 2010. године.  Ове године колекција ће бити обогаћена радовима чији је откуп подржан од стране  Министарства културе и информисања Републике Србије.

Колекција афирмише рад младих уметника, и на овај начин ствара услове за здрав и континуиран  развој  вредновања визуелне  уметности код нас.   Од 2010 до данас у колекцију су уврштени радови 123 аутора, различитих генерација. Заступљени су сви медији, а знатан број радова су фотографије што је показатељ заступљености овог медија у савеременој уметности данас.

Изложба фотографија из колекције Шуматовачке биће отворена у Галерији Степениште,  Шуматовачка, 122 од 4. до 9. априла 2016. године. Радно време је сваког дана од 10 до 20 сати.

Изложени су радови Милелте Продановића,  Јована Чекића,  Габријела Глида, Милорада Младеновића, Љиљане Шуњеварић, Михаела Милуновића,  Марије Коњикушић и Нине Тодоровић.