Бесплатни програм фотографије за младе Од дагеротипије до селфија

Бесплатни програм фотографије за младе у Центру за ликовно образовање Шуматовачка 122 на Врачару, одржава се уз подршку Секретаријата за спорт и омладину током целе 2016. године. Програм је намењен младима узраста од 14 до 19 година. Радионицу води професор Иван Петровић, дипломирани фотограф. 

Фотографија као визуелни медиј и данас фасцинира својим бројним могућностима. Још од ранијих периода када се веровало да одузима дух човеку, па све до данашњих дана када се настоји да се фотографише готово сваки тренутак у животу како би се сачувао од заборава. Фотографија је током времена доста напредовала, развијала се и постајала све доступнија ширим слојевимадруштва. Програм под називом Од дагеротипије до селфија пружа прилику полазницима да науче нешто о историји фотографије, њеном развоју, проласком кроз теоријски, практични, лабораторијски и теренски рад. Теренски рад подразумева  прегршт занимљивих садржаја као што је, нпр. обилазак и фотографисање простора унутар и око Астрономске опсерваторије на Звездари. Центар располаже опремљеном фото-лабораторијом за израду црно–беле фотографије.

Овом приликом вас позивамо да се пријавите за нови циклус програма који почиње у суботу 30. јула 2016. са почетом од 12сати.

Пријаве слати на art@sumatovacka.rs (име, презиме, година рођења).