На свежем ваздуху са… Јованом Чекићем

Политике видљивости; с ону страну уоквирења


У среду, 26. октобра, са почетком у 19 сати наш гост у оквиру програма На свежем ваздуху са... ће бити професор Јован Чекић.

Јован Чекић, филозоф и концептуални уметник, редовни професор на Факултету за медије и комуникације Универзитета Сингидунум, Београд. Руководилац је Департмана за Дигиталну уметност.
Дипломирао је филозофију на Филозофском факултету у Београду, докторирао на Факултету за медије и комуникације Универзитета Сингидунум. Излаже од 1975. Добитник је  награде Меморијала Надежда Петровић и награде Октобарског Салона. Био је уредник за теорију у часопису Момент. До 1997. године био директор и главни уредник New Momenta, часописа за визуелну културу. Уредник ,,Арт едиције" у издавачкој кући Геопоетика.  1998. године објавио књигу Пресецање хаоса (Геопоетика), монографију Art Sessions (Геопоетика) и Измештање хоризонта (ФМК 2015).

Програм је намењен за све заинтересоване посетиоце који би желели да се упознају са досадашњим предавачким и истраживачким  радом професора Чекића, као и да размене мишљења на тему модерне и постмодерне уметности.

Улаз је бесплатан, број места ограничен.

Мултимедијална сала на првом спрату Шуматовачке.

Добродошли!