Линија - годишња изложба радова полазника дечијих креативних радионица

У уторак, 13. децембра, са почетком од 18 сати, у галерији Центра за ликовно образовање Степениште биће отворена изложба радова полазника дечијих креативних радионица - Шарени табани и Баушумова.

Ове године, изложба се организује под називом Линија, као коментар и сумирање свега онога што су полазници ових програма радили током 2016. заједно са Маријим Васиљев, као својим предавачем и ауторком ових радионица.

О томе, у каталогу изложбе, Марија Васиљев каже:

,,Разиграна линија и неисцрпна машта, преливају се са њихових радова на зидове галерије Степениште и топлим бојама сликају зимске месеце. Њихову радост делимо и ми, радионичари, њихови шегрти, заједно са родитељима, помажући им и пратећи их у откривању основа ликовне културе. То је чудесна земља у којој је линија свемогућа и жива. Они уче да се светлост у нашим очима разлаже на боје, односно спектар, да кроз дугу гледају свет који расте и развија се са њима..."

На изложби ће бити представљени радови полазника: Алексе Поповића, Александре Ђурђулов, Ане Ивић, Анастасије Петровић,Вере Босисио Лаловић, Вука Радовића, Данила Николовског, Дуње Манојловић, Звездане Каратрајковске, Зоје Жугић, ЈанеСтаменковић, Катарине Даскаловић, Катарине Комненић, Катарине Станић, Катарине Хајдаровић, Косте Петровића, КостеПоповића, Лене Ђерић, Лене Лапчевић, Лоле Милосављевић, Маје Босисио Лаловић, Марије Даскаловић, Милице Кићовић, МинеБабић, Наталије Ваљаревић, Невене Илијев, Неде Стојадиновић, Немање Маричића, Срне Продановић, Сташе Поповић, СтефанаЂошића, Теодоре Ковачевић и Филипа Чекића.

 

 

 

 

 

 

 

Позивамо вас да посетите изложбу која је резултат овогодишњег рада  деце Шуматовачке и упознате се  са Линијом  сваког дана у периоду од 9 до 21сат, све до 13. јануара 2017.