Шуматовачка колекција 2015-2016.

Позивамо вас да посетите изложбу радова из колекције Шуматовачке који ће бити изложени током месеца марта у галерији ГО Врачар, адреса: Његошева 77, Врачар.

 

Овом приликом овом приликом можете погледати радове који откупљени од уметника путем конкурса, уз подршку Министарства за културу и информисање РС 2015. и 2016. године.

 

"Селекција је само белешка у датом историјском тренутку о богатству савремене уметничке продукције. Посвећена је идивидуалном ствараоцу, напору појединца, оригиналности, храбрости, различитости.

Сакупљајући сва ова дела под окриљем једне установе која и данас представља место трансформације и трагања појединца за својим креативним идентитетом, бележимо јединстени тренутак и вредност Шуматовачке за развој уметности и сцене у целини."( из каталога: Ксенија Маринковић, историчарка уметности)

 

Аутори чији радови су изложени у оквиру галерије: Александар Б. Бранковић, Александар Тодоровић, Бранислав Николић, Владислав Шћепановић, Вук Вучковић, Иван Шулетић, Јадран Крнајски, Марија Шевић, Милан Краљ, Милош Ђорђевић, Немања Николић и Урош Ђурић.