Галерија слика ствари и животиња, самостална изложба Миљана Јотића

У уторак, 28. марта 2017. са почетком од 19 часова биће отворена самостална изложба аутора Миљана Јотића под називом ,,Галерија слика ствари и животиња". Ово је прва планирана изложба у оквиру овогодишњег излагачког простора Шуматовачке- галерије Степениште. Аутор је кроз своје цртеже и слике покушао да представи ликове различитих људи који су својим карактерима оставили на њега одређени утисак. Посматрачу је дато на увид да размисли и суочи се са ликовима као са својим одразом у огледалу и да кроз њих сагледа живот очима аутора. 

Пажљивијим посматрањем портрета да се приметити одређено разлагање форме, неконтролисано брисање шпатулом, четкицом, размазивање боје, густо наношење пасте, па тако овом тежњом ка апстракцији аутор свесно изазива реализам који се очитава у коначности изведбе. Управо се у таквим моментима открива уметникова жеља за упознавањем портретисаног, за материјализацијом његовог бића, која се најбоље огледа у цртежима малог формата у техници туша где је покрет слободнији, неконтролисанији, а израз експресивнији. (из каталога)

Изложба ће бити отворена од 28. марта до 15. априла 2017.г. сваког дана у периоду од 9 до 21сат, галерија Степениште, Центар за ликовно образовање, Шуматовачка 122, Врачар