Одржана радионица ”Графички дизајн и дигитално обликовање”

У уторак, 25. априла, у ОШ ”Сутјеска” у Земуну, одржана је радионица ”Графички дизајн и дигитално обликовање” за ученике седмог и осмог разреда, у сарадњи са Центром за ликовно образовање Шуматовачка.

Програм радионице састоји се од теоријске и практичне едукације учесника у групи. Програм је усмерен на едукацију младих у области савладавања фотошопа и основа уређења животног простора.

Све већи број младих проводи време у затвореном простору. Наша идеја је да то време искористе на најбољи могући начин, учећи нове програме и технике, који ће им користити у будућности.

Теоријски део програма пружа учесницима едукацију о општим појмовима фотошопа, графичког дизајна и сл. Полазници се упознају и са пореклом, историјатом и значајем кроз примере добре праксе, који су приказани путем рачунара и пројектора. Практичан део програма састоји се од различитих вежби и радних задатака којима су полазници програма подстакнути да и сами уреде и организују своје личне просторе и просторије у оквиру свог дома. На практичан начин, полазници уче основне принципе фотошопа, рад са слојевима, рад са четкицама, рад са бојама, рад са филтерима, обраду фотографија, ретуширање фотографија и сл. 

Аутор и водитељ радионице Вања Додиг, графички дизајнер