Бесплатна радионица вајања „Од крокија до скулптуре“

У суботу, 15. јула, у периоду од 14 до 18 часова и у недељу, 16. јула, у периоду од 12 до 16 часова, у Центру за ликовно образовање (Шуматовачка 122, Врачар) биће одржана бесплатна радионица вајања под називом Од крокија до скулптуре. Радионица је намењена свима онима који су склони ликовном изражавању, као и онима који би волели да се опробају у тродимензионалном обликовању и раду са глином, без обзира на године или претходно искуство.

Полазници радионице биће у прилици да раде на скицама и скулптурама малог формата у вајарском атељеу, уз живог модела и комуникацију са ментором, као и другим полазницима. На овај начин ће моћи да осете делић атмосфере која влада на редовним часовима вајања у Центру за ликовно образовање Шуматовачка. Такође, биће подстакнути да своје идеје развијају кроз различите поступке, најпре кроз вежбу крокија, односно брзе скице. Овај поступак омогућава ослобађање у односу са материјалом, моделом и тродимензионалним простором, развија лакоћу потеза и претвара вајање у својеврсну игру.

У даљем току радионице полазници ће имати прилику да одабрани мотив истраже и преведу у скулптуру, кроз пажљиво посматрање и студиозни рад, упознајући се са класичним приступом у изради тродимензионалног уметничког дела. Студија у глини чини основу академског вајарства и предуслов за многе експерименте у уметности, тако да ће кроз ову вежбу полазници бити у прилици да разумеју основне принципе скуптуре и своју вештину посматрања преточе у завршено дело малог формата.

Радионицу води Дуња Трутин, вајар.

Број полазника је ограничен (старост 14 г.+).

Пријаве слати на art@sumatovacka.rs