На свежем ваздуху са... Николом Шуицом

У суботу 19. августа, од 19 до 20.30 часова, у Башти Центра за ликовно образовање Шуматовачка, гост трибинског програма На свежем ваздуху је проф. Никола Шуица, историчар уметности. Проф. Шуица ће одржати предавање са видео пројекцијама под називом Тежина уметничке прошлости - Расветљена раскршћа савремене уметности, на коме ће говорити о уметничким искуствима и променама савременог тренутка.

Др Никола Шуица је професор на Факултету ликовних уметности (ФЛУ), Универзитета уметности у Београду, од 2015. у звању редовног професора. Дипломирао је и магистрирао на Филозофском факултету, одељењу за Историју уметности. Докторирао је на Универзитету уметности у Београду 2005, стекавши звање доктора наука о уметности. Одржао је многобројна предавања по позиву на катедрама и курсевима факултета Универзитета у Београду и Новом Саду у Србији. Бавио се истраживачким радом у Архивима Србије и Београда, Минхена - Немачка, Лондона - Велика Британија. Аутор је великог броја стручних текстова, есеја, каталога и приказа уметничких феномена, као и изложби објављених у магазинима, зборницима и монографским издањима. Учесник је конференција, симпозијума, јавних предавања и трибина. Оснивачки члан Интернационалног друштва „Walter Benjamin“, Barcelona; чланство у AICA (Association des critiques des artes - UNESCO, Paris) и УЛУС (Удружење ликовних уметника Србије)- секције проширених медија у уметности.

 

Као и прошлог лета, и ове године се у башти Центра за ликовно образовање Шуматовачка одржава трибински програм под називом НА СВЕЖЕМ ВАЗДУХУ СА...

Назив програма садржи сећање на објекат у коме се данас налази Центар у Шуматовачкој улици , а који је првобитно изграђен 1931. године, као београдска Школа на ваздуху.

Бесплатна предавања, пројекције и презентације у оквиру овог програма воде стручњаци из различитих области визуелних уметности и културе.