Промотивна радионица фотографије

У суботу и недељу, 26. и 27. августа, у периоду од 11 до 13 часова, у Центру за ликовно образовање (Шуматовачка 122) биће одржана промотивна фотографска радионица. Циљ радионице је да заинтересоване упути у програме курсева фотографије који постоје у виду едукативне и припремне наставе и да најави почетак нових курсева који ће се у овој установи реализовати од средине септембра 2017. године. Радионица ће омогућити полазницима да се упознају са методологијом рада и упуте у неке од основних принципа разматрања фотографије и њеног значаја у оквиру друштва и уметности.

У програму Центра за ликовно образовање Шуматовачка фотографски курсеви су усмерени на едукативну и припремну наставу. Едукативна настава подразумева следеће активности: стицање основних знања из области технике снимања; подстицање креативности и употреба доступних алата; упознавање са историјом домаће и светске фотографије; рад у црно-белој лабораторији; разматрање медија фотографије као сложеног и широког друштвеног феномена. Као посебни део програма у понуди је одвојени курс црно-беле фотографије.

Припремна настава тиче се рада са полазницима чија су интересовања усмерена на остваривање услова факултативног изучавања медија фотографије и подразумева обуку рада у студију, рада у црно белој лабораторији и припремање портфолиа.

Радионицу води: Иван Петровић, фотограф

Ограничен број места.

Пријаве слати на: art@sumatovacka.rs