ПОКРЕТИ И ПОРТРЕТИ

ПОКРЕТИ И ПОРТРЕТИ

Центра за ликовно образовање Шуматовачка у Ариљу

У четвртак, 31. августа 2017. са почетком од 19 сати биће званично отворена изложба једног дела радова из Уметничке колекције Шуматовачке у оквиру градске галерије у Ариљу.

Шуматовачка је избором ових радова имала жељу да буде све супротно од представа летаргије, сирове брзине и инстант упаковане, површне игре  у нагомиланој збрци визуелне примамљивости. Дела која су пред нама јесу аутентичан, индивидуалан израз, који је изникао из младалачке раскоши идеја, а оваплотио се у уметничка дела јасног израза, у различитом рукопису, и опстаје  као учвршћена вредност савремене ликовне сцене.

Колекција Центра за ликовно образовање Шуматовачка настала је 2010.г. са идејом да окупи радове, како аутора из земље, тако и аутора из иностранства. Додирна тачка свих уметника јесте - Шуматовачка, као установа културе града Београда, у којој je сваки од аутора учио/ радио/ стварао.... Колекција за сада броји више од 130  радова различитих аутора.

У Ариљу  представљамо део уметника чији се радови налазе у оквиру колекције Шуматовачке, као што су: Александар Бранковић, Александар Пантић, Драгана Лађевац Бркић, Филип Трнавац, Јелена Петровић, Југослав Влаховић, Коћа Огњановић, Љиљана Шуњеварић, Маја Ракочевић Цвијанов, Мари Морасути Вирале, Марија Драгојловић, Марта Ђекић, Михаел МИлуновић, Милан Циле Маринковић, Милан Тепавац Тарин, Милица Стојковић, Мирза Дедаћ, Момчило Мома Антоновић, Урош Ђурић и Зоран Поповић. 

Изложене радове у градској галерији Ариља  можете погледати до краја септембра.

Придружите нам се.