Спектакуларна изложба – самостална изложба Богдана Чонтоша

Позивамо Вас на отварање прве самосталне изложбе аутора Богдана Чонтоша под називом Спектакуларна изложба. Отварање ће бити одржано у среду, 27. септембра 2017.г., у 19 часова, галерија Центра за ликовно образовање, Шуматовачка 122, на Врачару.

Спектакуларна изложба Богдана Чонтоша (како ју је уметник насловио) даје увид у досадашњу праксу младог аутора, који је тек завршио основне студије на Факултету ликовних уметности у Београду. Користећи застарелу механику у креирању својих апсурдних справа, ствара утисак анахронизма у времену опсесије дигиталним апаратима. Радови, који су комбинација механичког и скулптуралног, уобличени у хумор метафорички или саркастично, указују на критику феномена и ситуација у ауторовој непосредној околини (Машина за млаћење празне сламе, Бушач бетона). Новина која се јавља у радовима Чонтоша јесте употреба 3Д штампача – минијатуре су отпаци 3Д штампе и постављене су на минијатурним постаментима. (текст из каталога)

Биографија

Рођен је у Београду 1994. године. Завршио средњу уметничку школу у Београду. Факултет ликовних уметности, одсек вајарство, уписао 2013. године у класи професора Здравка Јоксимовића. Основне студије завршио у класи професора Мрђана Бајића и Радоша Антонијевића.

Изложбе:

2016. Изложба цртежа и скулптура малог формата студената факултета ликовних уметности у Беогараду, Дом омладине Београд

2016. Трансформ 2016, Музеј савремене уметности, Загреб

2016. Интеракција, Дом омладине Београд

2017. Изложба цртежа и скулптура малог формата студената факултета ликовних уметности у Беогараду, Дом омладине Београд

2017. Перспективе XXXIII, Национална галерија, Београд

Изложба је отворена за посетиоце сваког дана у период од 9 до 21сат, све до 20. октобра 2017.г.