РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА ЗА ПРОГРАМ ИЗЛОЖБИ У ГАЛЕРИЈИ СТЕПЕНИШТЕ ЗА 2018. ГОДИНУ

Савет галерије Степениште радио је у саставу др Никола Шуица, историчар уметности и професор на Факултету ликовних уметности у Београду, Велизар Крстић, визуелни уметник, дугогодишњи професор Факултета ликовних уметности у Београду и некадашњи предавач у Центру за ликовно образовање и Михаел Милуновић, визуелни уметник, некадашњи полазник Центра за ликовно образовање. Од 40 пријава приспелих на овогодишњи конкурс за излагање у 2018. години, изабрано је укупно девет аутора који ће током наредне године бити представљени самосталним изложбама:

Биљана Нонковић

Рођена 1983. године. Дипломирала на факултету примењених уметности – смер зидно сликарство 2010. године. Више пута учествовала на колективним изложбама. Добитница је Награде за ликовно стваралаштво младих „Борис Маркош Минго“, 13. Крајишког ликовног салона, Београд 2012. године. Јавни радови: акција осликавања зида за децу без дома „Моше Пијаде“, Београд, 2015. године. Чланица Удружења ликовних и примењених уметника Србије (УЛУПУДС).

Хаџи Душан Глушац

Рођен 1948. дизајнер графике, био је арт директор у часопису Политикин Забавник, члан Дизајн секције Удружења ликовних и примењених уметника Србије (УЛУПУДС), члан Удружења новинара Србије (УНС). Излагао на самосталним и групним изложбама у земљи и иностранству. Последња самостална изложба слика и колажа била је у Лесковцу у мају-јуну 2017. године. 

Тамара Ждерић

Рођена 1990. године. Основне студије сликарства завршава 2013. године на Факултету ликовних уметности у Београду. Мастер студије сликарства завршава на истом факултету 2015. године. Тренутно је студент докторских уметничких студија на Факултету ликовних уметности у Београду, одсек сликарство. До сада је реализовала 4 самосталне и учествовала на више колективних изложби. Награде: 2015. Друга Награда из Фондације за цртеж „Владимир Величковић“; 2013. Награда XVII Бијенала студентског цртежа Србије; 2013. Награда „Стеван Кнежевић“ за цртеж од треће године основних до друге године мастер студија, Факултет ликовних уметности, Београд.

Валентина Савић

Рођена 1970. године. Бави се керамиком. У протеклој деценији њени радови били су изложени у Музеју примењене уметности у Београду, Народном музеју у Аранђеловцу, Народном музеју Словеније, Музеју керамике Вестервалд у Немачкој, Музеју керамике у Шпанији, Културним центрима у Србији, Хрватској, Грчкој, Белгији, Аустрији, Аргентини, Новом Зеланду и многобројним галеријама. Чланица је Удружења ликовних и примењених уметника Србије (УЛУПУДС) и самостални уметник. Учествовала на преко 100 колективни изложби и уметничких пројеката .

Марина Николић

Рођена 1980. године. Завршава уметнички колеџ у Минхену 2001. године а потом и школу за уметност и медије / Art and Media School IMAL (International Munich Art Lab) 2006. године. Дипломирала примену уметничке фотографије у дизајну а мастерирала на тему дизајна и комуникационе стратегије 2017. године. Награде: DAAD (German Academic Exchange Service) 2014. и 2016. године.

Вељко Вучковић

Рођен 1994. године. Студент мастер студија на Факултету примењених уметности, модул примењено сликарство. Излагао на 37 колективнх изложби у земљи и иностранству. Добитник две похвале и једне награде. Стипендиста Фонда за младе таленте „Доситеја”.

Ивана Ивановић

Звање академског уметника стекла је 2014. године на Факултету примењених уметности, Универзитета уметности у Београду. Излагала на неколико колективних изложби. Најзначајнију награду освојила је у Холивуду (2. место), као и Београду (1. место) на конкурсу „Young Creative Chevrolet” (2012).

Немања Миленковић

Рођен 1996. године. Студент треће године Академије уметности у Новом Саду на студијском програму Сликарство у класи професора Драгана Матића. Учествовао је на више групних изложби. Добитник је неколико признања и награда.

Изабела Машић

Рођена 1994 . Завршила Академију уметности у Новом Саду, Универзитет у Новом Саду, основне академске студије: ликовни департман, смер: сликарство, ментор проф. Босиљка Зиројевић Лечић. Излагала на две самосталне и више колективних изложби у земљи и иностранству. Награде: 2016. Палета младих”, кустос: Сава Степанов, Културни центар врбаса, Врбас, Србија; 2013. “Дунав нас спаја”, Министарство за културу Баденвиртенберга, Штутгарт, Немачка.