БЕСПЛАТНЕ РАДИОНИЦЕ ТОКОМ ЗИМСКОГ РАСПУСТА ЗА МЛАДЕ

Позивамо ученике завршних разреда основних школа и средњошколце да се пријаве на бесплатне радионице графичког дизајна, мозаика и цртања,  које ће се одржавати  у Центру за ликовно образовање Шуматовачка током јануара и фебруара 2018. године. Програми су намењени и прилагођени младима узраста од 14 до 19 година, а подржани од стране Секретаријата за спорт и омладину града Београда.

Радионица Зима за рачунаром-дизајн у снегу je радионица графичког дизајна, намењена младима  кojи жeлe дa нaучe како да изразе своје креативне идеје,  да своја маштања пренесу на рачунар, а после са рачунара на интернет, папир и тд. Да ли сте се некад запитали на који начин размишљају дизајнери, како машта постаје стварност? Зашто је граница између дизајна и кича тако мала, и како је не прећи? Шта је то шесто чуло уметности и када треба престати са стварањем и рећи - ово дело је завршено? Све то ћете сазнати на радионици графичког дизајна и дигиталног ликовног обликовања. Сазнаћете и зашто се графички дизајнери, па и други уметници највише баве програмима Adobe (Photoshop, Ilustrator, Indesign...). Радионицу води Вања Додиг, графички дизајнер.

Радионица  Мозаик од рециклажних материјала  обухвата развој креативних потенцијала и способности ликовног изражавања; изградњу визуелне и ликовне културе полазника; подстицај развоја еколошке свести и отварање нових поља могућности за креативно изражавање.

По завршетку радионице полазници ће:

  • Бити оспособљени да се самостално креативно ликовно изражавају, употребљавајући  технику израде мозаика од рециклажних материјала.
  • Бити способни да естетски обликују  различите кућне, личне и употребне предмете.
  • Да кроз самосталан даљи рад развијају и унапређују на радионици стечена знања и вештине, и да их  користе у сврху развијања личних креативних потенцијала ликовног изражавања и визуелне комуникације у складу са  својим жељама, потребама и могућностима.

Радионицу води Александар Пантић, магистар зидног сликарства.

 

Радионица Цртање и сликање за младе ће обухватити  цртање мртве природе, ентеријера, екстеријера, портрета, фигура, акт, слободне теме...  Развијањем визуелног мишљења кроз креативан практичан рад и упознавање са историјом сликарства,  упућивањем у литературу на основу индивидуалних афинитета и склоности самих полазника . Унутар задатих оквира и циљева часова, динамика ће  бити прилагођена сваком полазнику појединачно, у зависности од резултата које буде остваривао у току похађања радионице. Стицањем основних знања из области цртања и сликања развија се способност примене  тог знања у креативном раду. Наведени садржај прилагођен је узрасту полазника. Радионицу води Коча Огњановић, магистар сликарства.

Због ограниченог броја места обавезне  су пријаве путем мејла art@sumatovacka.rs или на телефон +381 11 64 30 908 (име, презиме и назив радионице).