Самостална изложба цртежа и слика Биљане Скробоње и Давора Перуновића

Позивамо Вас на отварање самосталне изложбе Биљане Скробоње и Давора Перуновића  у галерији Степениште, Центра за ликовно образовање – Шуматовачка, у уторак, 26. јуна у 19 часова.

Биљана Скробоња  (1958, Београд) се у својим радовима бави феноменом гламура.  Док врло вешто на платно преноси сцене холивудских филмова, статуу Оскара, брендиране ципеле, поставља питање како ти предмети и представе гламура утичу на нас , нашу свакодевицу и наше жеље.  Тако истовремено и проблематизује њихов утицај на живот у којем решења проблема и незадовољства све више тражимо у куповини и масовној потрошњи, тј. чешће у шопинг моловима, него у музејима и галеријама.

Давор Перуновић (1988, Цетиње)  занима се за естетику, утицај и улогу  машина, како аналогних тако и дигиталних, на идентит и понашање савременог човека. Тако у својим радовима спаја реално нацртану турбину са патерном у које уцртава делове људских костију, женски акт са вештачком кичмом и киборг протезом, док мозак приказује као процесор, чиме им  даје вишезначну симболику. Иако сведеног израза у форми и колориту, радови су фокусирани на детаљ у већем габариту.