Између студија архитектуре и студија уметности

У среду, 08. августа 2018. г., од 19 до 21.00 час, у башти Центра за ликовно образовање Шуматовачка, гост трибинског програма На свежем ваздуху је Милорад Младеновић, ванредни професор Департмана за архитектуру на Архитектонском факултету.

Предавање под називом ,,Између студија архитектуре и студија уметности" ће бити конципирано као Младеновићев осврт на истраживачки процес у областима архитектуре и ликовних уметности, са давањем примера, пре свега, из области савремене уметности.

О предавачу: 

Рођен је у Београду, Србија, 1966. Дипломирао је и магистрирао на ФЛУ у Београду и на Архитектонском факултету Универзитета у Београду на коме ради у звању ванредног професора од 1995. Ради у областима визуелних уметности и архитектуре. Реализовао велики број радова из ових области и излагао их на великом броју изложби у земљи и иностранству. Више пута је награђиван за свој рад.
Пре уписа на студије сликарства на ФЛУ похађао је наставу у Шуматовачкој школи у Београду. Ова припремна настава омогућила му је 1990. директан упис на другу годину студија на ФЛУ у класи проф. Марије Драгојловић.

Његов рад Без назива [ школска табла_гаф-ниш_слика бр.5 ], фотографија израђена Епсон ИнкЏет дигиталним поступком, 2014., 60х35,5 налази се у колекцији Шуматовачке (насловна фотографија).