Infitialis – самостална изложба Изабеле Машић

Позивамо вас на отварање самосталне изложбе Изaбеле Машић у галерији Степениште, Центра за ликовно образовање – Шуматовачка, у среду, 17. октобра 2018. у 19 часова.

Део текста из  каталога: Реч „Infitialis“ је латинског порекла и значи негатив, одбијање, неприхватање. У „позитивном“ свету слика постоји као негатив, а у „негативном“ постоји као позитив. Слике представљају нужност међусобног присуства ове две крајности у људској психи и тежњу да се прихвати постојање оба.  Мотивима портрета и руку, приказујем тај унутрашњи сукоб са самом собом, страх од откривања свог „правог“ лица, као и процес доласка у стање унутрашњег прихватања и мира.

 

Изабела Машић (1994) је завршила основне академске студије на Академији уметности у Новом Саду, у класи проф. Босиљке Зиројевић Лечић, смер сликарство 2017. године. Тренутно је апсолвент на мастер студијама на истом факултету, под менторством проф. Горана Деспотовског. Од 2014. године је активно излагала на бројним групним изложбама и имала је шест самосталних изложби. Добитница је награде „Палета младих“ у Врбасу; учествовала је на резиденцијалном програму летње академије ликовних уметности у Салзбургу, Аустрија. Чланица је СУЛУВ-а од 2018-те године. Учествовала је на пројектима интернационалне сарадње уско везаним за културу и уметност као што су „Stop city 240 hours“ (Србија, Француска), „Intercultural icebreakers“ – култура без граница (Србија, Косово), Magic Carpets „Occupazioni, il dialogo perenne“ – Дијалози у покрету (Србија, Италија).

Изложба је отворена за посетиоце сваког дана до краја октобра у терминима од 9 до 21 сат, галерија Степениште, адреса: Шуматовачка 122, Врачар