РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА ЗА ПРОГРАМ ИЗЛОЖБИ У ГАЛЕРИЈИ СТЕПЕНИШТЕ ЗА 2019. ГОДИНУ

Савет галерије Степениште радио је у саставу др Никола Шуица, историчар уметности и професор на Факултету ликовних уметности у Београду, Велизар Крстић, визуелни уметник, дугогодишњи професор Факултета ликовних уметности у Београду и некадашњи предавач у Центру за ликовно образовање и Михаел Милуновић, визуелни уметник, некадашњи полазник Центра за ликовно образовање. На овогодишњем конкурсу за излагање, изабрано је девет аутора који ће током 2019. године бити представљени самосталним изложбама. 

1.      Адриен Ујхази

Адриен Ујхази, рођена је 1995. године у Новом Саду где је завршила средњу школу за дизајн „Богдан Шупут“. Дипломирала је на основним академским студија на Академији уметности у Новом Саду, на Департману ликовних уметности, студијска група – Сликарство у класи проф. Владе Ранчића. 2018 уписала мастер студије на истом факултету на департману Ликовне уметности, студијска група - сликарство у класи проф. Босиљке Зиројевић Лечић.

2.      Даница Тешић

Даница Тешић , рођена 1987. год. у Београду. Дипломирала на Факултету примењених уметности у Београду, 2012.год, на одсеку зидно сликарство, у класи доцента Николе Божовића. Члан УЛУС-а и УЛУПУДС-а. У статусу самосталног уметника.

3.      Марија Ђурић

МаријаЂурић рођена1971.год. у Бајиној Башти. Факултет Примењених уметности и дизајна завршила 1995. год. на одсеку Зидног сликарства у класи МиодрагаВујачида-Мирскогу Београду.Члан УЛУПУДС-а.

4.      Марија Урошевић

Рођена 20. 04. 1990. године. Студент мастер студија Факултета ликовних уметности. Живи и ради у Београду.

5.      Милица Вуковић

Рођена и живи у Београду. Након завршене средње Школе за дизајн, дипломирала 2005. на Факултету примењених уметности у Београду, у класи професора Синише Жикића, а 2009. и магистрирала на истом факултету.  Члан УЛУПУДС-а од 2010. године, а од 2018. председница Одбора сликарско - графичке секције. Такође, члан удружења „Широка стаза“ и „Камена колонија“.

6.      Никола Радосављевић

Радосављевић Никола, рођен 1991.  у Ужицу, дипломирао је на Факултету примењених уметности у Београду, одсек примењене графике, атеље графика и књига у класи редовне професорке Гордане Петровиц, 2014. Добитник више награда из области цртежа и графике, учествовао на више колективних и самосталних  изложби у земљи и иностранству. Мастер студије завршио  на истом факултету, графички одсек, област ликовне графике. Тренутно студент докторских студија Факултета примењених уметности у Београду, одсек примењених уметности и дизајна. Сарадник- демонстратор у настави на предмету графика, ФПУ, Београд.

7.      Тамара Ждерић

Тамара Ждерић је основне и мастер студије сликарства завршила на Факултету ликовних уметности у Београду, где је тренутно на докторским студијама сликарства. Члан УЛУС-а од 2018. године. Приредила 37 самосталних, жирираних изложби широм земље, али и у иностранству. Учествовала на већем броју групних изложби. Добитница три награде за цртеж од којих се издваја II Награда из Фонда за цртеж „Владимир Величковић“.

8.      Тијана Зорић

Рођена 1994. y Београду.
2013. Завршила средњу уметничку школу ,,Техноарт Београд''.
2013. Уписала основне академске студије на факултету ликовних уметности, смер вајарство.
2017. Завршила основне академске студије на истом факултету. Ментор проф Вeљко Лалић.

9.      Валентина Бростеан

Валентина Бростеан, рођена у Новом Саду, 1983. године. Тренутно са живи и ради у Торину, Италија. Дипломирала на Факултету ликовних умјетности Нови Сад. Магистрира графички дизајн и магистрирала у илустрацији и књизи.
Валентина Бростеан је мултидисциплинарна визуелна уметница.

 

Честитамо одабраним ауторима.