Годишња изложба радова полазника уметничко-образовних програма Шуматовачка

У уторак, 18. децембра 2018. од 19 часова, у галерији Градске општине Врачар (Његошева 77), биће отворена Годишња изложба радова полазника уметничко-образовних програма Центра за ликовно образовање - Шуматовачка.  

Након седамдесет година рада, Шуматовачка  задржала карактер образовне установе културе града Београда, која поклања своју пажњу и знање полазницима у области ликовног стваралаштва. Отворени смо, како за оне који се припремају за упис на уметничко-образовне школе и факултете, тако и за полазнике који се уметношћу и креативним радом баве из чистог хобија. Поред пружања основних знања из области цртања, вајања, историје уметности и ширења ликовне културе, данас наши полазници могу да раде и у области графике, мозаика, калиграфије, иконописа, графичког дизајна, фотографије, дигиталног цртања итд. Акценат програма је једнако усмерен, како на уметност, тако и образовање у домену ликовних делатности. Шуматовачка је, из године у годину, ширила простор деловања и рада, свакодневно негујући своје полазнике као важан део сопственог постојања и развоја. Велики број наших полазника, Шуматовачку доживљава као свој дом, у коме се активно ради и ствара дуги низ година. Поред излагачке делатности, и даље нам је најважнији део који обухвата менторски рад предавача, а све у оквиру наших професионалних атељеа.

Селекцијом радова, у каталогу су представљени сви они аутори који су редовно и успешно прошли теоријски и практични рад током 2018. године, захваљујући преданом ангажовању наших предавача: мр Јелени Дамњановић, Вањи Додигу, мр Кочи Огњановићу, мр Александру Пантићу, мр Милану Тепавцу Тарину и Дуњи Трутин.

Надамо се да ћете једнако уживати у седамдесет изложених радова у оквиру каталога Годишње изложбе радова полазника уметничко-образовних програма Шуматовачке.

Данијела Ранчић

Стручни сарадник за програм