ШАРЕНИ ТАБАНИ БАУШУМОВЕ ШУМЕ

Позивамо вас на отварање изложбе радова полазника дечијих радионица Шуматовачке у четвртак, 20. децембра 2018. године у 18 часова. Изложба под називом ,,Шарени табани Баушумове шуме“ биће отворена у нашој галерији Степениште, адреса Шуматовачка 122, Врачар. На изложби ће бити представљено више од 30 најмлађих полазника, који су похађали радионице током 2018, узраста од 3 до 14 година.

У стваралачкој атмосфери,  деца се кроз игру и труд упознају са различитим ликовним техникама (угаљ, оловка, сепија, пастел, водене боје, темпера, колаж).

Циљ радионице јесте да се кроз ликовне технике уведу у истраживање и експериментисање са разним материјалима, да откривају тајне боја, линије, валера, перспективе...  Разноврсност техника им омогућава да кроз цртање и сликање мртве природе, портрета... уживају у динамици и живости палета.

(део из каталога: Вања Ђорђевић,
водитељ дечијих радионица Шарени табани и Баушумова)

Своја размишљања о животу, уметности и култури деца износе смело и самостално, маштовито и директно, мерећи својим малим размерама другачије у односу на установљене смернице.

Ова изложба скуп је радова којима деца посматрају, разговарају, буне се, допуњују и закључују перспективом детета која је отворена, занимљива, загонетна и домишљата, а сваки рад појединачно је аутентичан шум табана који шуме пространством бескрајне дечје шуме.

(део из каталога: Сузана Вукићевић,
водитељ дечијих радионица Шарени табани и Баушумова)

За мале полазнике Шарених табана, радионица је место где кроз игру и причу, стичу своја прва искуства у контакту са глином, темперама и натроном великог формата.

За полазнике Баушумове, радионица је место где на креативан начин решавају  своје прве пубертетске проблеме. Атељерски рад, поред осталог, има сврху утицаја и поређења радова код полазника. Анализом својих и радова другара, након сликања, развијају моћ перцепције, односно визуелне артикулације, својих идеја или осећаја. Упознају себе кроз игру Руке у свету линија и боја на ограниченом простору папира и неограниченом Свету Имагинације.

(део из каталога: Марија Васиљев,
водитељ дечијих радионица Шарени табани и Баушумова у периоду од 2010. до 2018.)

Изложба ће трајати до краја јануара 2019. године.