Откриј уметника у себи - дизајн је уметност (графички дизајн за младе)

Oд 15. марта до 31. децембра 2019. г. петком од 17 до 20 сати

Програм графичког дизајна је намењен свима узраста од 15 до 19 година који желе да сазнају нешто ново, допуне своје постојеће знање, изразе своју креативност и уметничку способност.

Подељен је у две јединствене целине:

Прва – која негује креативан, уметнички, стручни рад на конкретним задацима и пословима графичког дизајнера као што су: визуелни и корпоративни идентитет производа или фирме, идејно-графичко решење лога, обликовање фонтова, дизајн штампаних материјала као што су плакати, билоборди брошуре, каталози, књиге, амбалажа, илустрација. Друга је цртање на рачунару, кад папир заменимо графичком таблом и монитором и наш рачунар користимо за цртање и сликање. Где се сусрећемо са ликовним принципима компоновања која се примењују не само кроз цртеж и слику, већ и савременије видове визуелног изражавања.
Програм подразумева стицање вештине за самосталан рад у компјутерским софтверима као што су: Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, In Design.

Програм води Вања Додиг, дипл. графички дизајнер.

Пројекат суфинансира Секретаријат за спорт и омладину града Београда.

Бесплатан је за све полазнике узраста од 15 до 19 година до краја 2019. г. који се пријаве путем мејла: art@sumatovacka.rs (име, презиме, узраст, школа).