На други поглед - самостална изложба Наде Алексић

Отварање: уторак, 26. март 2019. у 19:00 сати

Галерија Степениште

Шуматовачка 122 на Врачару 

...На први поглед, оваква ликовно-ауторска поетика уметнице може асоцирати на уметничко-ликовне узоре које су својевремено понудили Пол Кле и Жан Дибифе. Дочим се, пажљивијим посматрањем и промишљањем, открива једна аутентична, оригинална и развијена креативна игра са ликовним могућностима онога што је одбачено у стихији и материји, чиме се даје озбиљан позив на еколошко-критичко промишљање савремене културе, друштва и света...

МА Александар Пантић (део текста из каталога)

 

Нада Алексић, ДИА

Биографија:

Рођена 26. 06. 1956. год. у Београду, где је завршила основну и средњу школу. Студирала је архитектуру и историју уметности. Дипломирала на Архитектонском факултету у Београду са високим просеком и завршила специјалистичке архитектонске студије у области становања. Током своје каријере архитекте бавила се пројектовањем, извођењем и надзором.

Поред архитектуре, Нада се активно се бави и другим облицима ликовно-стваралачког рада. Дужи низ година бавила се уметничком керамиком у атељеу уметничке керамике Јовићевић. Мозаиком и асамблаж-инсталацијама је почела да се бави од 2006. године, испрва у атељеу Слободана Витковића, а од краја 2017. године у мозаичком атељеу ЦзЛО Шуматовачке. 

Групне изложбе:

2007. јун - Клуб ваздухопловства галерија ,,Икар"

2009. год. - Историјски архив у Смедереву

2010. год - Атеље Вучићевић Београд

2019. децембар - Годишња изложба радова ученика ЦзЛО Шуматовачка, галерија ГО Врачар

2019. децембар - Београдски фестивал мозаика.