УПОЗНАЈТЕ ОСНОВЕ ВИЗАНТИЈСКОГ СЛИКАРСТВА

Позивамо Вас да се пријавите на дводневну бесплатну радионицу византијског сликарства.

Радионица се одржава у Центру за ликовно образовање Шуматовачка 01. јуна од 15:00 до 18:00 часова и 02. јуна 2019. од 11:30 до 14:00ч.

Студио византијског сликарства, који постоји већ неколико година као редовни уметничко-образовни програм у оквиру Центра за ликовно образовање Шуматовачка, овом приликом жели да свима заинтересованима приближи основне принципе византијског сликарства. Полазници радионице имају прилику да се упознају и са методама сликања, типичним за византијско сликарство попут: ручног припремања боја од пигмената, сликања у маниру тзв. „бојеног цртежа“, да се опробају у вежби сликања рукописне илуминације на пергаменту, као и вежби сликања декоративне композиције или детаља у фреско техници.

Радионицу води мр Александра Пантић (http://www.sumatovacka.rs/articles/view/30/54/aleksandar-panti%C4%87.html?menu_id=82)

Центар за ликовно образовање Шуматовачка је обезбедио сав потребан материјал, алат и прибор за рад.

За учешће на радионици се могу пријавити сви заинтересовани. Није потребно предзнање, нити искуство сликања средњевековним техникама. Полазници треба са собом да понесу само своју креативност и добро расположење.

Радови полазника настали на радионици су ауторски рад и власништво полазника.

Број места је ограничен.

Обавезна пријава на art@sumatovacka.rs (име, презиме, узраст).