Живот је употреба свих бојица из кутије

Самостална изложба слика, колажа и објеката Весне Удицки Вучетић и Мирјане Врањеш

 

ОТВАРАЊЕ: среда, 26. јуни 2019. у 19 сати

Галерија Степениште

 

Весна Удицки Вучетић и Мирјана Врањеш већ четврту годину похађају курс сликања и цртања у Центру за ликовну уметност у Шуматовачкој. Иако различитих професија, спаја их љубав према сликарству, упорност у раду и жеља да се едукују у овој области.

Радови којима се први пут представљају у галерији Степениште сведоче нам да оне не схватају сликање више као хоби којим се баве само неко одређено кратко време док имају интересовања или инспирацију, него то раде полако и студиозно, притом вешто примењујући знања и вештине које су усвојиле током едукације и праксе...

...Заједничко обема је да им радове одликује склоност ка експериментисању, како у жанровима, тако и техникама. Изложени радови ових уметница шире дозу оптимизма који се мења и претаче из облика у облик, из боје у боју и подсећа нас на ону пословицу: Живот је употреба свих бојица из кутије / Life is about using a whole box of crayons...

(део из каталога)

 

Мирјана Врањеш

 

Рођена 1970. године у Вршцу.

Завршила Учитељску академију у Вршцу.

Од 2016. године редовно похађа уметничко-образовни програм Цртање и сликање у Центру за ликовно образовање Шуматовачка, у класи професора мр Милана Тепавца.

 

Групне изложбе:

 

2016. - Фестивал стваралаштва младих, 61. београдски сајам књига

2016. 2017. и 2018. - Годишња изложба радова полазника Шуматовачке

 

Весна Удицки Вучетић 

 

Дипломирала је шпански језик и књижевност на Филолошком факултету у Београду. Преводилац  и судски тумач за шпански језик. Запослена је у Амбасади Краљевине Шпаније од 1992. г.

Бави се сликарством.

Вештину сликања усавршила је похађајући четири године уметничко-образовни програм Цртање и сликање у Центру за ликовно образовање – Шуматовачка, код академског сликара Милана Тепавца Тарина, мр вишемедијске уметности.

Живи и ради у Београду

 

Учествовала је на многобројним колективним изложбама.

 

Самосталне изложбе:

 

2018. -  „Гарсија Лорка живи“ у Кући Ђуре Јакшића – Скадарлија

2019. -  „Шпанија инспирација“ - Галерија Академије 28