Промотивна фотографска радионица

Промотивна фотографска радионица Центра за ликовно образовање Шуматовачка има за циљ да заинтересоване упути у програме курсева фотографије који постоје у виду едукативне и припремне наставе, и да најави почетак нових курсева који ће се у овој установи реализовати од средине септембра 2019. године. Радионица ће омогућити полазницима да се упознају са методологијом рада и упуте у нека од основних принципа разматрања фотографије и њеног значаја у оквиру друштва и уметности.

 У програму Центра за ликовно образовање Шуматовачка фотографски курсеви су усмерени на едукативну и припремну наставу. Едукативна настава подразумева следеће активности: стицање основних знања из области технике снимања; подстицање креативности и употреба доступних алата; упознавање са историјом домаће и светске фотографије; рад у црно-белој лабораторији; разматрање медија фотографије као сложеног и широког друштвеног феномена. Као посебни део програма у понуди је одвојени курс црно-беле фотографије.

Припремна настава тиче се рада са полазницима чија су интересовања усмерена на остваривање услова факултативног изучавања медија фотографије и подразумева обуку рада у студију, рада у црно белој лабораторији и припремање портфолиа.

 Радионица је намењена популацији средњошколског узраста или старијима. Број полазника је ограничен на 15.

 Радионица ће бити одржана током 08. и 09. јула 2019. у периоду од 17:00 до 20:00 сати у просторијама Центра за ликовно образовање Шуматовачка. Учешће на радионици је бесплатно за све пријављене путем мејла: art@sumatovacka.rs (име, презиме, узраст).

 Радионицу води Иван Петровић