БЛИСКИ СУСРЕТ СА ВИЗАНТИЈСКИМ СЛИКАРСТВОМ

Позивамо све заинтересоване да се пријаве на дводневну бесплатну радионицу византијског сликарства под називом „Блиски сусрет са византијским сликарством”. Радионица је намењена полазницима који су старији од 16 година и одржава се у следећим терминима:

петак, 29.11.2019. од 19:30 до 21:00х - предавање са примерима
субота, 30.11.2019. од 14:30 до 17:30х - практичан рад
недеља, 01.12. од 11:00 до 14:00х - практичан рад

Студио византијског сликарства Шуматовачка у склопу својих редовних активности и ове сезоне организује дводневну, промотивну, бесплатну радионицу византијских сликарских техника и метода.

Учесници радионице ће имати прилику да се кроз вежбу сликања једне до две једноставне ликовне композиције мањег формата упознају са принципима и методама сликања типичним за византијско сликарство попут ручног припремања боја од пигмената, сликања у маниру тзв. „бојеног цртежа“ техником фреске, јајчане или туткалне темпере.
За похађање радионице није потребно поседовати посебно предзнање, нити искуство сликања византијским методама и техникама. Стручно вођење, као и сав потребан материјал и алат за рад на радионици су обезбеђени, а полазници треба да са собом на радионицу донесу само своју креативност и добро расположење.

Садржај и форма активности радионице намењени су радно способним, одраслима особама, студентима, као и старијим средњошколцима, заинтересованим за ликовно стваралаштвои културно-уметничко наслеђе. Радови полазника настали на радионици су ауторски рад и власништво полазника.


Радионицу води Александар Пантић, мр зидног сликарства, МА студија културног наслеђа, водитељ ликовно-образовног програма Студио византијског сликарства Шуматовачка.

Број учесника радионице је ограничен.

Пријаве за учешће слати на: art@sumatovacka.rs (име, презиме, узраст)