А где су бојице, оловке, папир? - бесплатне радионице графичког дизајна за младе

Центар за ликовно образовање Шуматовачка и ове године организије бесплатне зимске радионице намењене младима узраста од 14 до 19 година. Радионице ће се реализовати у периоду од 08. јануара до 29. фебруара 2020. године. Важност дигиталне писмености је препозната и пројекат је подржан од стране Секретаријата за спорт и омладину.

Циљ ове радионице је да полазнике, пре свега, ослободи страха од рачунара и да покаже да се компјутер може успешно користити за цртање и сликање. Полазници ће научити да користе основне  алате и технике помоћу којих ће самостално моћи да пренесу све своје идеје на цртеж или слику у дигиталном облику.

Значај ове радионице се огледа у чињеници да слобода цртања, која резултира из потпуног владања овим занатом, заправо представља основни предуслов за изражавање и осмишљавање квалитетних дизајнерских решења. Другим речима, вештина које усвојите током радионице цртања и сликања на рачунару послужиће вам као темељ за ваше даље усавршавање, развијање нових знања и започињање каријере која се тиче области дизајна.

Курс је подељен у шест тематских целина, кроз које ћете сазнати који све приступи постоје, како се цртају основни облици и још много тога.

С обзиром на то да је курс осмишљен на овај начин, није вам потребно никакво предзнање да бисте започели своје усавршавање и на крају успешно савладали све технике које ће се обрађивати током предавања.

Водитељ радионице је Вања Додиг, дипл. графички дизајнер.

Због ограниченог броја места обавезна је пријава (име, презиме, узраст ) путем мејла art@sumatovacka.rs