ИЗРАДА ВРТНИХ МОЗАИКА

(бесплатна радионица за старије од 16 година)

 

29. и 30. август од 11:00 до 14:00 сати

 

Позивамо све заинтересоване да се пријаве на дводневну бесплатну радионицу под називом Израда вртних мозаика.

Свежи, необавезни, ефектни, лаки за израду - вртни и баштенски мозаици. За разлику од класичних мозаика који се обично раде од камена и смалтија, вртни и баштенски декоративни мозаици се раде од ломљеног керамичких плочица. У оквиру ликовног медија мозаика постоји читав скуп техника израде мозаика које користе претежно ломљење керамичке плочице и остали керамички и порцулански отпад. Ова мозаика техника има претежно декоративни карактер и изузетно је погодна за DIY рад и примену у вртовима и баштама.

Намена и сврха ове радионице је управо да заинтересованим полазницима пружи могућност да савладају основна знања и вештине израде мозаика од ломљење керамике.

Сав материјал и алат је обезбеђен. Полазници на радионици треба да понесу само добру вољу, добро расположење и заштитне маске које су обавезне током рада у атељеу.

Аутор и водитељ радионице Александар Пантић, мр зидног сликарства, МА студија културног наслеђа, водитељ ликовно-образовног програма Студио византијског сликарства Шуматовачка.

Број учесника радионице је ограничен.

Обавезна је пријава на art@sumatovacka.rs (име, презиме, узраст).