Редукција - избор радова из уметничке збирке Центра за ликовно образовање

У четвртак, 19. новембра 2020. г. у галерији Kултурног центра Лазаревац биће отворена изложба дела из збирке Центра за ликовно образовање Шуматовачка под називом Редукција. На овој изложби ће бити представљена дела из наше збирке 14 различитих аутора који су стварали у Србији од почетка деведесетих година 20. века, све до данас.

Аутори чији радови ће бити представљени на изложби: Коста Богдановић, Душан Оташевић, Урош Ђурић, Драгољуб Раша Тодосијевић, Бранко Миљуш, Милан Циле Маринковић, Михаило Петковић, Момчило Мома Антоновић, Коста Бунушевац, Зоран Поповић, Миливој Мишко Павловић, Габријел Глид, Коча Огњановић и Маша Миленковић.

Избор радова из уметничких збирки колекција Центра за ликовно образовање - Шуматовачка представља пресек прикупљачке делатности школе која се на уметничкој мапи Србије позиционирала у доменима савременог визуелног стваралаштва, у различитим уметничким медијима.

Колекције се базирају на праћењу савремених токова српске ликовне сцене, са критичким, друштвено ангажованим или личним уметничким приступом пре свега младих аутора који су своје ликовне рукописе стекли или надоградили у самој школи и уметника старије генерације, са већ формираним изразом, ангажованих на пољу едукације унутар школе.

(извод из каталогa,  Даринка Станојевић, кустос)

Добродошли сте да погледате изложбу до краја новембра.