Годишња изложба радова полазника уметничко-образовних програма Шуматовачке

У среду, 16. децембра 2020. у галерији Градске општине Врачар (Његошева 77), биће отворена Годишња изложба радова полазника уметничко-образовних програма Центра за ликовно образовање - Шуматовачка. 


...Од оснивања до данас Шуматовачка заузима важно место у ликовном образовању младих, али и свих осталих који желе да се опробају у свету уметности. Поред изложби, жива реч и практичне вежбе у атељеима одређују карактер ове установе. Својеврсним  трајњем  и присутношћу  у креирању ликовне педагогије,  Шуматовачка даје допринос уметничко – образовном садржају на овим просторима. Годишњом изложбом радова - путем заједничког представљања јавности, полазници приказују  своја остварења настала у претходном периоду.

Групне изложбе у излагачкој пракси углавном представљају спој разноврсности. Један и најважнији иментељ, као и ранијих година, јесте чињеница да су аутори полазници Шуматовачке. Овом изложбом су обухваћени радови полазника следећих уметничко-образовних програма: Цртање и сликање у класама Коче Огњановића и Милана Тепавца, Вајање и цртање у класи Дуње Трутин, Графика за децу и младе у класи Јелене Манић, Мозаик и Византијско сликарство у класи Александра Пантића, Графички дизајн и ликовно обликовање у класи Вање Додига и Фотографија у класи Ивана Петровића...

Изложба је отворена за посетиоце сваког радног дана, у оквиру рада галерије, у складу са епидемиолошком ситуацијом до половине јануара 2021.

 

Добродошли сте да погледате радове полазника Шуматовачке 2019/2020.