Пролећна радионица графике за основце и средњошколце

26. и 28. априла 2021. од 18 до 20 сати 

Позивамо основце старијих разреда и средњошколце да се пријаве на дводневну, бесплатну радионицу графике у Шуматовачкој. Радионица је намењена свој деци која су заинтересована да науче нешто ново и опробају се у изради графика. Током ове радионице, сви пријављени полазници ће имати прилику да цртају, режу линолеум, и ураде отисак уз помоћ професионалне графичке пресе. Шуматовачка је позната  као установа које пружа прилику свим својим полазницима да науче неке нове ствари, пре свега кроз практичан рад, без обзира на то да ли имају или не неко претходно искуство у раду. Такође, када су у питању млади, увек подстичемо њихову креативност и што самосталнији рад, уз стручно вођење наших предавача.

Графика за децу и младе је један од редовних програма, који успешно већ годинама уназад, у оквиру Шуматовачке води Јелена Дамњановић, дипломирани графичар. Сви потрошни материјали и алат за радионицу су обезбеђени од стране Шуматовачке. Приликом првог упознавања са израдом отисака на графичкој преси, млађем узрасту полазника је допуштена слободна игра са темом коју ће представити. Нешто старији полазници  радионице добијају компликованије задатке у виду припреме и обраде матрице од линолеума, као и штампе на графичкој преси. Ова радионица пружа ширу едукацију у ликовном образовању, практичну примену стеченог знања и ослобађање креативности кроз употребу практичних вештина.

Радионица је отвореног типа, али због епидемиолошких мера, неопходна је пријава на art@sumatovacka.rs (име, презиме, узраст).