ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА ПОЛАЗНИКА ДЕЧЈИХ РАДИОНИЦА ШУМАТОВАЧКЕ

20. децембар 2022. - 31. јануар 2023.

Позивамо вас на отварање изложбе радова полазника дечјих радионица Шуматовачке у уторак, 20. децембра 2022. године у 17 часова. Изложба ће бити отворена у нашој галерији Степениште, адреса Шуматовачка 122, Врачар. На изложби су представљени радови наших најмлађих полазника, који су похађали радионице током 2022, узраста од 3 до 14 година.

Програми који су намењени најмлађим нашим суграђанима, у оквиру Шуматовачке се реализују већ дуже од деценије. Иако су радионичарског типа, у оквиру самих програма Шарени табани и Баушумова, деца се подстичу да самостално мисле, раде и стварају. Шуматовачка се труди у оквиру тих програма да сачува и однегује карактер сваког детета, без обзира да ли више воли да црта, ваја, ради мозаик, колаж, са бојама и тд. Трудимо се да их учимо да је ликовни рад и облик игре, да ослободе своје појединачне личности, да истражују, уче, откривају и стварају.  Центар за ликовно образовање, као установа културе града Београда, омогућава нашим најмлађим полазницима да равноправно раде и стварају у професионалним уметничким атељеима у оквиру Шуматовачке. Кроз такав инспиративни простор, трудимо се да им омогућимо да се ослободе свих наметнутих стандарда којима су изложени приликом својих ликовних изражавања. Идеја нам је да детету дамо добру почетну платформу ликовног стваралаштва, са које оно може да рашири своја крила и полети у свет ликовности, креативности, понедак и луцидност током свог одрастања, јер само тако могу да искористе пун стваралачки потенцијал, који свако од нас поседује, а понајвише деца.

На овогодишњој изложби су представљени радови деце која су похађала радионице Шарени табани и Баушумова током 2022.г. које воде Вања Ђорђевић и Марија Урошевић.

Данијела Ранчић

стручни сарадник за програм