Трибина На свежем ваздуху са... - Велимир Вукићевић

30. новембар 2023. у 18 сати  

Озбиљна шала - улагање у лепоту

 

На овом предавању, Велимир ће  представити свој вишегодишњи рад. Том приликом ће говорити о процесу рада који обухвата техничке информације, креативне подстицаје за тражење естетског склада, као и крајње резултате тог поступка - исликанe порцеланскe скулптурe. Свој рад, као и велики део процеса, Велимир доживљава као неку забавну игру, у шта ће овом приликом моћи да се увере и упознају  сви они који нам се буду придружили на трећој по реду трибини у оквиру серијала На свежем ваздуху са...

 

Велимир Вукићевић је рођен у Београду  1950.г. Дипломирао је на Факултету примењених уметности 1969-1974, а постдипломске студије је 1976.г. на истом Универзитету.  Од 1976. до 1992. је  у звању самосталног уметника . 1992. године је изабран за професора ФПУ на предмету Керамичка скулптура. Члан је  AIC-IAC, Женева, почасни члан Керамеикона, Хрватска, као и Удружења примењених уметности Београд.

Добитник више десетина награда за свој уметнички рад.

Велимир Вукићевић је имао више самосталних изложби и групних изложби.

Учествовао на симпузијумима у: Јапану, Кореји, Тајвану, Кини, Аустралији, Новом Зеланду, Египту, Италији, Португалији, Шпанији, Грчкој, Ирској, Великој Британији, Швајцарској, Француској, Пољској, Бугарској, Турској, Немачкој, Чешкој Републици, Хрватској, Словенији итд.

Радови се налазе у многобројним музејима и колекцијама као што су: Yingge museum, Tајван; Mino museum, Jапан; Seto city art museum, Jапан; Art museum Carouge, Швајцарска; Градски музеј Kanazawa, Jапан; Mузеј савремене уметности Бехиње, Чешка Република; Mузеј примењених уметности, Београд; Савремена галерија Суботица.