ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА ПОЛАЗНИКА ДЕЧЈИХ РАДИОНИЦА ШУМАТОВАЧКЕ 2023

16. децембар 2023. - 31. јануар 2024.

Позивамо све заинтересоване на отварање изложбе радова полазника дечјих радионица Шуматовачке у суботу, 16. децембра 2023. године у 12 часова.

Ове године, опоменути смо колико су нам деца драгоцена и колико је важно да им будемо посвећени, да их заиста саслушамо и разумемо. Осећам неизмерну захвалност и огромну част што сам баш у овој години имала прилику да радим са тако драгоценим бићима, да се трудим да кроз игру са њима комуницирам онако искрено, како само деца знају.

На изложби је приказан само делић онога што смо постигли ове године. Ту су само прелепи резултати наше креативне игре иза којих стоје дивни сати и сати креативног рада, смеха, руку запрљаних бојама и глином, разговора о јако важним, али и оним потпуно шашавим темама. Оно што нам је ту најбитније је сам процес, време које квалитетно проведемо заједно, учећи да решимо ликовне проблеме које смо сами измислили или да изнова решавамо оне које су стари мајстори већ решили. Током тог процеса радимо на себи, вежбамо концентрацију и моторику, развијамо дивергентно мишљење, али поврх свега тога - уживамо у детињству.

(Марија Урошевић, водитељ креативних радионица Шарени табани и Баушумова)